Sunday, October 21, 2012

Биба Струја


Славиша Пајкиќ, општо познат како Биба Струја е човекот кој има способности да пренесува струја со висока волтажа без при тоа да биде повреден и да пржи јајца и виршли. Биба Струја тврди дека Гинисовата Книга На Рекорди го бележи неговиот подвиг на земање удар од 20 000 V врз неговото тело и за неговата способност да ја подигне температурата на водата до 97 степени целзиусови за 1 минута и 37 секунди. Секој што знае физика, знае дека волтажата не е тоа што убива, туку амперажата.



Секој може да го направи тоа што Биба го презентира на неговите видеа доколку има гумени ракавици или кожата на Биба. Сакате ли и вие да научите како да испржите виршли  без при тоа да ја имате кожната деформација која е потребна за да го изведете тоа?


Славиша има своја агенција за терапевтски допир со помош на кој лекува луѓе. Секако, со пржење на виршли не може да се заработат доволно пари за живеење. Неговата популарност може да биде искористена. Биба воопшто не е скромен. Еден третман чини 20 евра. Користејќи го пласебо ефектот Биба успева да ги убеди луѓето дека:

-На некој начин Биба може прецизно да ја насочи струјата таму каде што сака и може да го регулира интензитетот и напонот на струјата.
-Струјата која Биба ја насочува необјасливо ги лекува болестите како воспаление на синуси и слично.




Мислите дека Биба Струја е единствен?
Тогаш морате да го видите Зенг Деке.
http://news.softpedia.com/news/The-Electric-Man-Can-Cook-Fish-in-2-Minutes-59502.shtml

Ниту еден човек не може да лекува луѓе со помош на струја која тече низ неговото тело. Во медицината, струјата се користи за третирање на различни проблеми со мускулите и други здравствени проблеми но тоа се извршува со софистицирани машини (невромускулни стимулатори) кои се испрограмирани прецизно да ги насочуват и регулираат напонот и јачината на струјата.
http://en.wikipedia.org/wiki/Electrotherapy

Илузионистот Дејвид Блејн планира да направи многу посериозен подвиг.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/9591292/David-Blaines-electrifying-New-York-stunt.html

0 comments:

Post a Comment